2 likeurglaasjes koffielikeur of cognac
500 gram mascarpone (2 bakjes)
1/2 liter vanillevla
400 ml. slagroom (2 pakjes of potjes)
eventueel 2 eetlepels witte basterdsuiker
300 gram lange vingers
4 eetlepels cacaopoeder
1. Zet sterke koffie, laat afkooelen en roer 1 glaasje likeur erdoor
2. Klop de slagroom stijf.
3. Roer in een kom de mascarpone met de vanillevla glad. Spatel de slagroom erdoor en breng op smaak met de overgebleven likeur en eventueel suiker.
4. Doop de lange vingers in de koffie en leg ze met de besuikerde kant naar beneden in een rechthoekige schaal.
5. Schep de helft van het mascarponemengsel erover.
6. Maak nog een laag van lange vingers en mascarpone
7. Bestuif met cacaopoeder (in een zeefje)
8. Bewaar in de koelkast tot gebruik
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen